FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord pakt verlies, maar bedingt wel doorverkoop’

Feyenoord heeft Robert Bozenik verkocht aan het Portugese Boavista. De afgelopen periode kwam de Slowaakse spits al op huurbasis voor die club uit.

Boavista had een optie tot koop van 2,5 miljoen euro in de huurdeal met Feyenoord bedongen, maar kon dit bedrag door financiële problemen niet ophoesten. Doordat er een hoop spelers vertrokken, was er voldoende financiële ruimte om een transfersom naar Rotterdam-Zuid over te maken. Volgens het medium is er na onderhandelingen een akkoord bereikt tussen Feyenoord en de Portugezen.

Feyenoord houdt naast een transfersom ook een doorverkooppercentage van twintig procent over aan de deal. Bozenik tekent een doorlopend contract bij Boavista, maar kan al snel een vervolgstap maken. Naar verluidt kan die transfer er snel komen. FC Famalicão, Benfica B en FC Porto zouden interesse hebben in de Slowaak.

Bozenik kwam in 2020 voor vier miljoen euro naar Feyenoord, maar kon de verwachtingen niet inlossen. In totaal speelde hij 28 officiële wedstrijden in Rotterdamse dienst. Daarin scoorde hij vier keer.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *