FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoorder praat over mentale struggle’

Javairo Dilrosun kwam afgelopen zomer binnen bij Feyenoord als een grote aankoop. Hij geeft nu zelf aan een mentaal lastig seizoen te hebben gehad. Deze jaargang wil hij zijn basisplaats weer terug gaan heroveren.

Hij begint met een schone lei na de vakantie. “Eerlijk gezegd wil ik dan niet aan voetbal denken, maar voetbal is ons leven, dus je moet er wel mee bezig zijn. Ik heb teruggeblikt op het vorige seizoen en het is nu een nieuw seizoen, een nieuwe start. Ik wil er alles aan doen om mezelf weer terug in de basis te spelen”, zegt hij tegen Voetbal International.

De eenmalig international weet wat daarvoor nodig is. “Topfit zijn, dat is het allerbelangrijkste”, stelt hij. “Vrij in mijn hoofd. Want het mentale aspect is ook heel belangrijk, vooral voor mij. Ik ben een emotionele speler. Als er dingen spelen, ga ik veel nadenken. Maar een speler als ik moet dat niet doen en daar ga ik dit seizoen aan werken.”

Dilrosun sprak ook met coach Arne Slot over zijn situatie. “Slot zegt ook dat spelers zoals ik niet te veel moeten nadenken. Ik moet gewoon mijn spel proberen te spelen. Mijn persoonlijke doelen zijn om weer terug in de basis te komen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *