FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoorder is er klaar voor: ‘Slot weet me altijd te raken’

Lutsharel Geertruida is klaar voor een rol als leider bij Feyenoord. Hij hoopt op termijn hetzelfde pad te bewandelen als Orkun Kokcu. Die was afgelopen seizoen aanvoerder van de Rotterdammers en dwong een overstap af naar Benfica.

In een gesprek met De Telegraaf praat hij over zijn doelen: “Er is weer superhard gewerkt. Ik heb onder deze coach nu een paar van die trainingskampen gehad, dus ik weet wat je te wachten staat. Het hoort bij het vak van prof. En we móeten weer zo hard werken, want we gaan de Champions League in. Dat is qua niveau het hoogste wat er bestaat in het clubvoetbal. Ik wil dat we daarin goed voor de dag komen.”

Kökcü verliet Feyenoord na een sterk seizoen, maar het is nog altijd onduidelijk of Geertruida bij de Rotterdammers blijft. “Orkun is een vriend, ik speelde vanaf mijn veertiende jaar tot deze zomer met hem samen. We hebben zoveel meegemaakt met elkaar. We kwamen samen bij het eerste elftal en daarom was ik ook trots toen hij aan het einde van het seizoen werd uitgeroepen tot Voetballer van het Jaar”, meent Geertruida.

De verdediger stelt dat hij geluk heeft gehad in de voetballerij. Met Co Adriaanse, Ronald Koeman en Arne Slot heeft de spelers alleen maar onder toptrainers gespeeld. “Slot heeft me op een andere manier naar voetbal laten kijken. En hij is in staat om me elke keer wéér te triggeren en te raken. Ik voel dat ik bij hem kan blijven bijleren”, besluit de speler.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *