FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft een jasje uitgedaan’

PSV wist gisteren ten koste van Feyenoord beslag te leggen op de Johan Cruijff Schaal. In de Rotterdamse Kuip wisten de Eindhovenaren met 0-1 te winnen. En op die zege viel eigenlijk weinig af te dingen.

De ploeg van trainer Peter Bosz presenteerde zich sterk in De Kuip en was grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij tegen regerend kampioen Feyenoord“, schrijft De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant was de hand van Peter Bosz terug te zien in het spel van de Eindhovenaren. “De Brabantse ploeg speelde gedurfd en verzorgd voetbal en drukte Feyenoord in grote delen van de wedstrijd achteruit, een ongewoon beeld in De Kuip.”

De krant zag ook dat Feyenoord vooral op het middenveld wel de nodige kwaliteit heeft ingeleverd. Het gemis van de aan Benfica verkochte Orkun Kökcü deed zich voelen. De opbouw van achteruit was minder verzorgd en Feyenoord wist de tegenstander moeizamer onder druk te krijgen.”

De Volkskrant zag dat PSV en Feyenoord veel vergelijkenissen toonden in het spel door de aanvallende spelopvatting van hun trainers, maar constateerde dat de Eindhovenaren wel verdiend wonnen dankzij ‘artiest Lang’. PSV was beter, met de beste kansen, en won volkomen verdiend, door een treffer van recordaankoop Noa Lang, tien minuten voor tijd.

Ook het Algemeen Dagblad constateerde dat Feyenoord en PSV onder Slot en Bosz veel raakvlakken met elkaar hebben. “Noa Lang, nota bene oud-jeugdspeler van de Rotterdammers, besliste de kraker diep in de tweede helft. De Johan Cruijff Schaal werd zo een botsing tussen twee teams die enorm veel raakvlakken hebben.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *