FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Jaap Stam ziet oud-Feyenoorder ‘worstelen’

Voormalig topverdediger Jaap Stam ziet dat Tyrell Malacia het moeilijk heeft bij Manchester United. Afgelopen zomer kwam hij over van Feyenoord, maar heeft zich bij de Engelse grootmacht nog niet opgewerkt tot een belangrijke speler.

“Het is niet gemakkelijk voor Tyrell”, vertelt Stam aan de kanalen van Manchester United. “Hij heeft natuurlijk Luke Shaw voor zich. Die is verdedigend erg goed en wordt steeds beter, maar in zijn schaduw ontwikkelt Malacia zich ook. Erik ten Hag weet: zodra ik hem nodig heb, zal hij de klus klaren.”

“Tyrell deed het erg goed bij Feyenoord, voordat hij naar Engeland kwam”, gaat de oud-trainer van Feyenoord verder. “Hij is een moderne verdediger. Toen hij in de Premier League arriveerde, deed hij het ook heel sterk. Daarna kwamen wat lastigere wedstrijden, zoals tegen Manchester City (6-3 nederlaag, red.). Dat heeft hem aan het denken gezet.”

“Hij benadert zijn tegenstanders nu op een andere manier. Tyrell is zeer getalenteerd, heeft snelheid en is goed aan de bal. Hij kan ook verdedigen, maar hij moest zich meer bewust worden van de situaties op het veld. Hij vindt het leuk om agressief te spelen en houdt van gokken, maar moest de situaties vaak wat beter lezen. Daar werkt hij aan”, aldus Stam.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *