FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Koeman over oud-Feyenoorder: ‘Zo gek als een deur’

In zijn periode als trainer van Feyenoord werkte Ronald Koeman samen met de Zweedse spits John Guidetti. Hij liet een onuitwisbare indruk achter op de topcoach. Hij had tijdens zijn debuut voor de Rotterdammers slechts 20 minuten nodig om zijn eerste treffer te maken.

De spits kwam in het veld voor Guyon Fernandez en schoot dus 20 minuten later al een penalty achter doelman Jelle ten Rouwelaar. “We wisten wel dat John nogal overtuigd van zichzelf was”, vertelt Koeman aan Voetbal International. “Maar om tijdens je debuut meteen de bal te pakken bij een penalty en ’m zo binnen te schieten, is ook weer zoiets. Dat zegt wel wat. Toen wist ik dat we te maken hadden met een speciale speler, maar óók iemand die we af en toe kort moesten houden.”

“John heeft de groep absoluut in zichzelf laten geloven, hij straalde zo veel bravoure uit”, gaat de bondscoach van Oranje verder. “Voor een trainer is dat prettig. Onder elkaar zeiden wij als staf weleens: Hij is echt zo gek als een deur. Maar wel leuk gek.”

“Af en toe moet je hem dan ook even bij je roepen en op de rem trappen. Met John kon je daarover heel goed discussiëren. Hij is een ontzettend slimme jongen, hij weet best hoever hij kan gaan”, aldus Koeman.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *