FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Oud-Feyenoorder: ‘Zijn aanwezigheid gaf ons als spelers echt een boost’

John Guidetti speelde maar één seizoen voor Feyenoord, maar heeft desondanks een grote indruk gemaakt op veel personen. Zo ook op Karim El Ahmadi. Hij denkt nog regelmatig terug aan de Zweedse doelpuntenmaker.

Guidetti leverde altijd, ook in de topduels. “Die topduels daar deden we het voor. Dan ging John midden in de kleedkamer staan en begon te schreeuwen: “Wie zijn ze dan? Wie zijn ze dan?” En daarna gingen we er lachend tegenaan.’ Clasie weet nog hoe graag Guidetti thuis tegen Ajax wilde spelen. ‘Hij had het al weken over die wedstrijd, maar dreigde ’m te moeten missen vanwege ontstoken amandelen. Bovendien had hij hoge koorts. Hij miste daardoor de eerste wedstrijd na de winterstop die we verloren bij VVV-Venlo (2-1). De hele week hoopte iedereen dat John erbij zou zijn en een dag voor de wedstrijd stond hij op het trainingsveld. Zijn aanwezigheid gaf ons als spelersgroep echt een boost.”

Het hoogtepunt met de Zweed weet El Ahmadi nog goed. “FC Twente-thuis was voor mij een hoogtepunt. John maakt drie goals in korte tijd en ging toen plat op de grond liggen. Dat hele stadion dat toen ontplofte zal ik niet meer vergeten. Had John toch voor elkaar gekregen. Pas negentien jaar, hè. Toen ik zo oud was durfde ik in de kleedkamer bij FC Twente bij wijze van spreken niet eens mijn mond open te doen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *