FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-aanwinst moet eerst topfit worden’

Feyenoord begint dit weekend aan de seizoenstart in de Eredivisie. En dat doen ze met een vrijwel fitte selectie. Patrik Walemark ontbreekt en de nieuwe aanvaller Ayase Ueda is volgens Arne Slot nog niet fit genoeg.

“Ayase heeft tijdens de voorbereiding amper minuten gemaakt bij Cercle Brugge”, zegt Slot op een persconferentie van Feyenoord. “Hij heeft een keer vijfentwintig minuten gespeeld. Hij is, net als elke nieuwe speler bij ons, fysiek nog niet helemaal op het niveau qua uithoudingsvermogen.”

De trainer gaat verder: “Dat is in zijn geval logisch, vanwege de transferperikelen en een blessure die hij in de voorbereiding heeft gehad, heeft hij weinig speelminuten gehad. Hij moet eerst zorgen dat hij topfit wordt.”

Ueda zou eventueel ook op de linksbuitenpositie kunnen spelen, zo wordt er gesuggereerd. Slot reageert: “Dan vind ik het nog steeds vooral een spits. Als hij topfit is, kunnen we ook gaan nadenken over welke posities hij nog meer aankan. In eerste instantie is hij gehaald als spits en zal hij de concurrentie met Santiago Gimenez aan moeten gaan”, aldus Slot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *