FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoorder is in het veld soms een beetje de weg kwijt’

Feyenoord kwam afgelopen zondag niet verder dan een 0-0 gelijkspel in de eigen Kuip tegen Fortuna Sittard. Mats Wieffer speelt dit seizoen in een iets andere rol en maar daar zichtbaar nog aan wennen.

“Ik ben in het veld soms een beetje de weg kwijt. Ik val over de bal heen en dat soort dingen”, begint Wieffer bij de NOS. “Het moet gewoon beter. Het is voor mij persoonlijk ook wennen dat ik op een iets andere positie sta dan vorig jaar. Het is gewoon niet goed genoeg.”

Wieffer staat dit seizoen iets verder naar voren, in de rol die vorig seizoen Orkun Kokcü bekleedde. “Ik heb moeite met de ruimtes vinden en waar ik precies moet lopen, maar dat is geen excuus. Het is vaak dat als ik de bal aan de voeten heb, dan gaat het fout. Het is niet eens dat ik de bal niet krijg. Tweede helft denk ik wel dat het persoonlijk beter ging.”

“Ik moet gewoon zorgen dat ik aan die positie ga wennen en dat ik mijn best doe. Afgelopen anderhalve wedstrijd was het gewoon niet goed genoeg. Ik zit daar wel mee, natuurlijk. Als je een keer een mindere wedstrijd is het wel menselijk dat je daarmee zit. Ik ben wel iemand die zich dat aantrekt. Het is wel positief dat ik de tweede helft wel goed heb gespeeld”, besluit de middenvelder.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *