FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik ga alleen mee als ik ook even Robin van Persie kan zien’

Afgelopen zondag maakte de pas 17-jarige Leo Sauer zijn debuut voor Feyenoord. En de jonge aanvaller pakte direct uit met een belangrijk doelpunt die hij maakte in de blessuretijd op bezoek bij Sparta. De Rotterdammers raakte al in maart 2022 tijdens een jeugdtoernooi in Nederland overtuigd van de Slowaak.

Lang leek Sauer echter naar Freiburg te vertrekken. “Ik kwam niet van die Mark Ruijl af”, vertelt vader Julius Sauer tegenover Voetbal International. “Na dat toernooi in Nederland was er veel aandacht voor Leo, maar Freiburg had inderdaad de beste papieren.”

“Toch wist Ruijl me ervan te overtuigen mee naar Feyenoord te gaan, om daar de academie te zien en het trainingscomplex van het eerste team. “Ja, maar ik vlieg morgen terug naar Slowakije”, zei ik”, vervolgt de vader van de aanvaller. “Mark praatte op me in en ik liet het gebeuren. Ik heb toen mijn vlucht omgeboekt en moest thuis ook nog een en ander verantwoorden. Ik zei: “Ik ga alleen mee als ik ook even Robin van Persie kan zien”.

“Was geen probleem en even later stond ik oog in oog met een van de beste spelers die ik ooit heb gezien. Diep in mijn hart wist ik wel dat Nederland voor de ontwikkeling van Leo de beste optie zou zijn. Hij past bij het avontuurlijke en aanvallende voetbal dat jullie als land voorstaan”, besluit Julius.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *