FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dit staat ons te wachten: Feyenoord shopt nog’

De transferperiode is bijna tot een einde gekomen en bij een aantal clubs staat er nog het nodige te gebeuren. Journalist Leon ten Voorde van de Tubantia heeft medelijden met de collega’s van Voetbal International die jaarlijks de seizoensgids maken, terwijl er op 1 september bij veel teams andere namen in het veld staan.

“Dit staat ons in elk geval nog te wachten: het vreemdelingenlegioen van Ajax wordt nog verder aangevuld, Feyenoord shopt nog, bij PSV kan alles deze zomer en de onlangs gemaakte selectiefoto van FC Twente is nu al museummateriaal”, schrijft Ten Voorde op de website van de Tubantia. “Een stuk of vier spelers moeten er nog bij in Enschede.”

Ten Voorde kijkt ook verder dan de top 5 van afgelopen seizoen. “De meest grappige club van allemaal op transfergebied in Nederland is natuurlijk al jaren FC Utrecht, dat met Fenerbahçe in een intens gevecht is verwikkeld wie de grootste selectie van het westelijk halfrond heeft. De Turken hebben er nu 43 op papier”, weet de journalist.

“Mocht Utrecht dit weekend onderuit gaan bij PEC Zwolle, dan weet je nu al dat ze de komende dagen een zesde rechtsbuiten halen, een veertiende middenvelder is ook geen overbodige luxe en het is ook wel lekker om een zevende rechtsback in huis te hebben, want je weet maar nooit”, aldus Ten Voorde, die wel geniet van de transferperiode. “Eerlijk is eerlijk: op afstand smullen we heerlijk mee van dit onvervalste staaltje emotiemanagement, dat ze in het voetbal beleid noemen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *