FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ik ken de familie Giménez al heel lang, zeker acht jaar’

Dennis te Kloese is ingegaan op de relatie die hij heeft met Santiago Gimenez. Hij kent hem en zijn familie al een lange tijd en was verantwoordelijk voor zijn komst naar de ‘De Stadionclub’.

Dat vertelt de algemeen directeur aan De Telegraaf. Ik ken de mensen al heel lang, zeker acht jaar”, vertelt hij over Giménez en zijn familie. “In mijn rol als directeur van de Mexicaanse bond hebben we Santiago ooit al opgeroepen voor een jeugdselectie van Mexico. Toen moest hij nog beslissen of hij voor Argentinië, het land waar hij is geboren en waar zijn vader jarenlang uitkwam voor Boca Juniors, of voor Mexico zou gaan spelen. Santiago groeide natuurlijk op in Mexico, waar zijn vader was gaan voetballen. Dus ik zei, een beetje plat gezegd tegen hem als jonge speler: ’Je bent Mexicaan, niet zeiken, je kiest voor Mexico’. En dat deed hij ook.”

Te Kloese legt uit hoe het karakter van de hem en zijn vader in elkaar steekt. ”Als je het vertrouwen wint, mag je dat niet beschamen. Ook in mindere periodes probeerde ik er te zijn. Vader Christian was zelf ook een geweldige speler, een type Kökcü. Die speelde zes jaar in een heksenketel bij Boca en weet precies wat hij voor zijn zoon wil. Hij heeft hem geweldig opgevoed en begeleidt hem fantastisch. Met de vader heb ik vanaf het begin een goede relatie.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *