FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Robin van Persie blikt terug op een zware tijd’

Vier jaar geleden stopte Robin van Persie als professioneel voetballer. Tegenover Feyenoord TV laat hij weten daarna in een zwart gat terecht is gekomen.

Hij geeft toe diep te hebben gezeten. “De eerste fase was het toch wel een beetje zoeken. Wat wil ik nou? Het klinkt een beetje dramatisch, maar als je stopt als speler, sterft er een stukje in je. Ik heb mijn hele leven gevoetbald. Het was mijn passie. Ik heb mijn droom ervaren. Als dat dan stopt – en het was wel een bewuste keuze dat ik zou stoppen – dan is het in de eerste periode wel even zoeken en wennen.”

De spits was gewend aan vast ritme. “Dat viel in één keer weg. Dat is aan de ene kant hartstikke leuk, want je krijgt veel vrijheid en je kunt andere leuke dingen doen. Dat heb ik ook gedaan. Ik ben allerlei andere sporten gaan doen en heb leuke reisjes gemaakt. Op een gegeven moment, na een jaar of twee, begon het toch wel weer te kriebelen. Ik dacht: dit is hartstikke leuk, maar ieder mens is wel op zoek naar betekenis en wil ergens het verschil maken.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *