FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-flop is momenteel helemaal los en flaneert’

Robert Bozenik flaneert momenteel in Portugal. De spits van Boavista maakte vijf treffers in de eerste vijf competitieduels. Hij mag zich hiermee voorlopig topscorer noemen van de Portugese liga.

Feyenoord verkocht hem afgelopen zomer voor een transfersom van 2,5 miljoen euro. Maandagavond nam Bozenik het met Boavista op tegen laagvlieger Chaves. Met twee doelpunten en een assist had de Slowaak een groot aandeel in de 4-1 zege van zijn club. Dankzij de zege staat Boavista momenteel bovenaan in Portugal. Na vijf wedstrijden heeft het elftal van trainer Petit al dertien punten verzameld. Sporting Portugal en Porto deden dat ook, maar hebben een minder doelsaldo.

Feyenoord verhuurde de dertigvoudig international van Slowakije vorig seizoen aan Boavista, maar toen wist hij nog niet te imponeren. In 27 officiële duels was Bozenik slechts goed voor 4 doelpunten en 1 assist. Toch wilde de clubleiding de rechtspoot koste wat het kost vastleggen, waardoor een deal werd gevonden met Feyenoord. Als Bozenik zo doorgaat kunnen de Rotterdammers in de toekomst nog een hogere transfersom overhouden aan zijn vertrek. De aanvalsleider ligt bij Boavista vast tot medio 2026 en is volgens Transfermarkt momenteel 1 miljoen euro waard.

Hoewel Bozenik niet wist te slagen in De Kuip, maakte hij zich als speler van Feyenoord wel populair bij de fans van de club. Zijn enthousiasme zorgde met regelmaat voor een glimlach bij de supporters. In totaal speelde Bozenik 28 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 4 doelpunten en 2 assists. De Rotterdammers verkochten hem uiteindelijk met zo’n 1,5 miljoen euro verlies, maar dat kan wegens het doorverkooppercentage dus verminderen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *