FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Ondertussen wordt het Ajax-voetbal gespeeld bij Feyenoord en PSV’

FC Twente maakte afgelopen zondag korte metten met Ajax. In eigen huis wonnen ‘De Tukkers’ met 3-1. Journalist Martijn Krabbendam laat zich licht schijnen over de situatie bij de Amsterdammers.

“Sven Mislintat had op de tribune van De Grolsch Veste dezelfde houding als de spelers van Ajax op het veld”, schrijft Krabbendam in Voetbal International. “Lusteloos keek de technisch directeur naar hoe de spelers die hij heeft gehaald er een zooitje van maakten, weggespeeld en overklast in alle facetten van voetbal door FC Twente, een club die net als Ajax ook zijn beste spelers had moeten verkopen. Dat geldt trouwens ook voor PSV en Feyenoord.”

“Er zullen weinig voetbalvolgers zijn die Ajax zo zwak hebben gezien als zondag”, vervolgt de verslaggever. “Waar is het allemaal gebleven, alles waar deze grote club ooit voor stond, zoals het dominante, avontuurlijke voetbal, de bravoure en het talent? Alles wat Ajax onderscheidde van de rest is vervlogen, en wat ervan overbleef, is een verzameling spelers van wie een aantal in vorige omstandigheden zich nog niet eens aan de rand van het trainingsveld had mogen melden.”

Krabbendam wijst naar Mislintat als eindverantwoordelijk voor de ‘chaos’. “Binnenkort is Maurice Steijn misschien al wel weg. Zo werkt het mechanisme, de trainer krijgt als eerste de schuld; alsof Steijn kan toveren met spelers over wier komst hij geen enkele invloed had. Hem wegsturen lost bovendien niks op, want de man die hem aanstelde is verantwoordelijk voor de spelersgroep met wie deze trainer moet werken. Het resultaat is dat Ajax gevangen zit in een gordiaanse knoop, waarbij iedereen verantwoordelijk is voor alles. En intussen wordt het voetbal van Ajax gespeeld in Rotterdam en Eindhoven.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *