FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Atletico moet zijn rot geschrokken van Feyenoord’

Feyenoord gaat volgende week in de Champions League op bezoek bij het Spaanse Atletico Madrid. En verslaggever Sierd de Vos denkt dat beide ploegen flink aan elkaar gewaagd zijn.

“Vorig seizoen vlogen ze eruit in de groepsfase. Terwijl er in de beste tijd juist heel erg gefocust werd op de Champions League, want dat was een geweldige inkomstenbron. In 2014 en 2018 stonden ze in de finale tegen Real Madrid. Daarna is het eigenlijk niet zo goed meer gegaan, met uitzondering van een mooi overwinning bij Liverpool”, herinnert hij bij Voetbal International.

Volgende week woensdag komt Feyenoord op bezoek in Madrid. “Ik denk dat Atlético zich gaat aanpassen aan Feyenoord en niet andersom”, meent De Vos, die wijst naar Arne Slot. “Hij heeft bewezen dat hij tegenstanders met zijn tactiek kan platleggen. Dat is nu ook aan de hand. Atlético zit in een vormcrisis, maar daar zitten ze al een jaar of drie in. En Feyenoord floreert. Ik denk dat de spionnen van Simeone, die naar Feyenoord zijn gaan kijken, heel erg geschrokken zijn.”

Het Atlético Madrid van vandaag is lang niet meer zo defensief zeker als voorheen. “Vroeger kon je beter stoppen als je met 1-0 achter kwam, maar dat is niet meer zo. Ik denk dat het in Madrid een gelijkspel wordt, ik zie Atlético niet verder komen dan dat. Ze gaan verrast worden door de tactiek van Slot. En dan hoop ik op een overwinning in de Kuip, omdat daar de ruimtes groot zullen zijn. En dan is Atlético nog altijd dodelijk.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *