FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoorder maakt indruk: ‘Er staat geen maat op, hij is een roofdier’

Santiago Gimenez is de laatste weken helemaal los bij Feyenoord. De Mexicaanse scherpschutter sloeg toe met een hattrick tegen Ajax en maakte nu al negen goals in slechts zes competitiewedstrijden. Analist Wim Kieft is onder de indruk van hem.

“In de Eredivisie staat er geen maat op. Hij is een roofdier en dat straalt hij in alles uit met dat eigenwijze hoofd van hem”, schrijft KIeft in zijn column voor De Telegraaf. “Je kan zien dat Gimenez overal bij wil zijn waar het gebeurt. Hij is scherp in het strafschopgebied en gehaaid in zijn loopacties. Hij heeft een goed oog voor de diepte. Dat valt moeilijk te verdedigen.”

De oud-aanvaller weet dat Gimenez afgelopen seizoen tijd nodig had om te wennen in Rotterdam. “Vorig seizoen moest hij afkomstig uit Mexico wennen aan het Nederlandse voetbal en hoe Feyenoord speelt. De tweede seizoenshelft was Gimenez onmisbaar en dit seizoen scoort hij een waanzinnig gemiddelde.”

Hoe goed de spits nou echt is, weet Kieft niet. Daarvoor wil hij de Mexicaan eerst in de Champions League zien. “Dat Gimenez klaar is voor de volgende stap kunnen we alleen zien in de Champions League. De laatste jaren hebben veel goede Eredivisie-spitsen moeite aan te haken in de grote competities.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *