FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord pakt uit en noteert een recordomzet

Feyenoord heeft voor het eerst in vier jaar tijd zwarte cijfers weten te schrijven. In het afgelopen seizoen maakte de Rotterdammers een nettowinst van zes miljoen euro. Hier maakt De Telegraaf melding van.

Bij Feyenoord was het in de recente historie dus eerder regel dan uitzondering dat een seizoen in het rood werd geëindigd. Deze keer is dat echter niet het geval. Onderaan de streep kan Feyenoord na het vorige seizoen dus ruim zes miljoen bijschrijven. Dat is niet zonder meer te danken aan het feit dat Tyrell Malacia, Marcos Senesi en Luis Sinisterra voor mooie bedragen naar de Premier League vertrokken.

De recordtransfer van Orkun Kökcü is nog niet meegenomen in de jaarcijfers van het seizoen 2022/23. Dat komt doordat Feyenoord de Turkse middenvelder in het nieuwe boekjaar verkocht aan Benfica. Feyenoord boekte in totaal een recordomzet van 99 miljoen euro, terwijl financieel directeur Pieter Smorenburg verwacht de inkomsten in het huidige seizoen ruim boven de honderd miljoen zullen zijn. Wel heeft Feyenoord weinig financiële reserves: het eigen vermogen is met vijf miljoen euro gegroeid, maar bedraagt nu slechts circa zes miljoen euro.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *