FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord investeerde vorig seizoen meer dan PSV’

Sinds lange tijd spendeerde Feyenoord vorig seizoen meer dan concurrent PSV. Ajax daarentegen spendeerde nog altijd het meeste van alle clubs. Dit blijkt uit een onderzoek van Voetbal International.

Waar bij Feyenoord de jaarlijkse afschrijving op transfersommen verdubbelde door het uitsmeren van transfersommen over meerdere jaren: van vijftien naar dertig miljoen. Daar zakten bij PSV de afschrijving juist (van 32 naar 28 miljoen).

Als we kijken naar de salarissen, zien we dat PSV dan wel weer boven Feyenoord zit met 60 miljoen in totaal. Feyenoord komt ondanks een flinke kampioenspremie maar tot 58 miljoen. Zowel Feyenoord, PSV, Ajax en AZ boekten alle vier winst over het afgelopen seizoen en dat is opvallend, daar dat al lange tijd niet meer is voorgekomen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *