FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-speler komt op voor de vrije wil’

Columnist Nico Dijkshoorn kon wel genieten van Oranje-speler Quilindschy Hartman. Hij koos ervoor om het volkslied van Oranje niet mee te zingen en kwam kauwgom kauwend in beeld. Ook Luuk de Jong krijgt van hem een soort van complimentje.

`Het gedrag van Wout Weghorst, met aderen als kabeltouw in zijn nek tijdens het meeschreeuwen van het Wilhelmus, heeft een onherroepelijke, zeer welkome tegenbeweging opgeroepen: voetballers die geen zin hebben om te zingen over iets waar ze helemaal niet in geloven`, schrijft Dijkshoorn in zijn column in Voetbal International. “Ik ga nog niet juichend de straat op om het te vieren, maar ik merk dat er heel voorzichtig wordt gemorreld aan die opgefokte Oranje-waanzin.”

“Luuk de Jong, als ik niet zo’n hekel had aan standbeelden, dan zou ik er een voor hem kleien. Hij bedankte – in de vorm van zijn leven – voor het Nederlands elftal. De heldendaad van een vrijdenker. Quilindschy Hartman gaat een stapje verder. Hij voert geen strijd, hij vecht nergens tegen, maar hij komt wel op voor de vrije wil. Niet zingen als je het niet voelt”, aldus Dijkshoorn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *