FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Halve finale Champions League lonkt voor Feyenoord’

Feyenoord speelt momenteel de pannen van het dak en de verwachtingen zijn daarom hooggespannen. De analisten van ESPN denken dat de Rotterdammers hoge ogen kunnen gaan gooien in de Champions League. Waarom zou de uitzonderlijke prestatie van Ajax in het seizoen 2018/2019 niet kunnen worden geëvenaard?

‘Hugo Borst begint: “Ik heb de indruk dat Feyenoord heel ver kan komen. Ik zet in op de halve finale van de Champions League.” Mario Been reageert lachend: “Als ze alle wedstrijden thuis mogen spelen, dan geloof ik daar wel in. In een kolkende Kuip kunnen ze zó veel meer. Uit bij Atlético Madrid speelden ze ook goed, maar konden ze niet winnen. Ik vind Atlético ook niet de absolute top. Er zitten wel ploegen bij die extreem goed zijn.”

Marciano Vink vergelijkt het huidige Feyenoord met het Ajax van 2019, dat Frenkie de Jong en Lasse Schøne op het middenveld had staan. ‘Niet bepaald een powerhouse’ volgens de analyticus: “Bij Feyenoord is het nu én én. Ik vond de wedstrijden tegen Atlético en Lazio van heel hoog niveau. Zoals dit Feyenoord samenspeelt, met de power die ze uitstralen, kunnen ze heel ver komen in de Champions League.”

Eén niveautje lager kunnen de Rotterdammers echter meedoen om de prijzen… “Mijn vraag is dus: speel je liever de kwartfinale of halve finale van de Champions League, of win je liever de Europa League?” Been antwoordt: “Je moet altijd het hoogst haalbare nastreven. Maar nogmaals: er zijn veel sterkere ploegen dan de ploegen die ze nu tegenkomen in deze poule.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *