FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Slot over zomeraanwinst: ‘Hij is goed, maar hij is geen Messi’

Feyenoord-trainer Arne Slot is in zijn nopjes met de ontwikkeling die Calvin Stengs momenteel doormaakt. In een gesprek met Voetbal International zegt de oefenmeester altijd al de kwaliteiten van hem te hebben gezien.

“Over zijn kwaliteiten waren nooit discussies, maar die waren er wél over zijn rendement. Maar om dat te krijgen, moet je wel veel meer venijn hebben in en rond het strafschopgebied. Hij heeft dat venijn nu veel meer dan in de tijd dat ik met hem werkte bij AZ. Nu zie je dat venijnig zijn leidt tot goals en assists.” “Dat zit ’m in de speelwijze en de manier waarop je traint, dus wat voor oefeningen je doet. Wanneer je een speelwijze hanteert waarbij je constant hoog druk moet zetten, waarbij je aan moet lopen en af moet remmen en je traint die speelwijze dan ook constant, is het normaal gesproken aannemelijk dat je als speler beter wordt. Dat zie je bij Calvin terug.”

Ook is de trainer lovend over hoe Stengs zijn sport benadert. “Natuurlijk moet een trainer ook investeren in zichzelf. Wij hebben een uitstekende staf bij Feyenoord die spelers buiten het veld ook heel veel aanbiedt, waardoor ze nog beter kunnen worden. Ik hoor van mijn staf over alle spelers goede verhalen, maar ik begrijp dat Calvin heel veel tijd en energie steekt om ook buiten de reguliere trainingen nog beter te willen worden.”

Stengs en Feyenoord kregen na het Champions League duel veel lof voor het vertoonde spel. “Ik kreeg de vraag of de wedstrijd tegen Lazio de beste was die ik in Europa had gecoacht. Maar dan wil ik mensen adviseren de wedstrijden die we met AZ speelden tegen Napoli en Real Sociedad nog eens terug te kijken. Die waren met een heel erg goede Calvin. Daarna ben ik ’m een tijdje uit het oog verloren, ik heb ’m niet vaak zien spelen bij Nice en Antwerp, maar toen we een vacature hadden, ben ik me weer in ’m gaan verdiepen en zag ik dat hij nog veel dingen in zijn spel heeft die hij bij AZ ook had. Dan hoop je, kijkende naar de kwaliteiten van je elftal en naar wat je als staf er misschien nog aan wil toevoegen, dat je veel rendement uit hem kan halen.”

“Ik wíst wel dat Calvin dit in zich had, maar of hij dat zó snel voor elkaar kon krijgen, dat is altijd afwachten. Maar om te kunnen excelleren is Calvin ook afhankelijk van wat er om hem heen gebeurt. Hij is goed, maar hij is geen Messi. Daarmee wil ik zeggen dat hij het niet alleen kan. Dan is het fijn om te zien dat het elftal dusdanig goed samenspeelt dat het individu kan uitblinken. Dat geldt voor Calvin, maar door hem alleen te noemen doe ik in feite iedere andere speler te kort. Dus dat wij zo snel al zo goed spelen, helpt Calvin met inderdaad, wat we vooraf hoopten, dat rendement toe te voegen aan ons spel”, zo sluit Slot af.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *