FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Daar verslaan ze Feyenoord nog liever dan Ajax’

FC Twente wist afgelopen zondag knap met 2-1 te winnen van Feyenoord. En dat werd na afloop goed gevierd door ‘De Tukkers’. Verslaggever Geert-Jan Jakobs van Voetbal International was daar ook getuige van want hij zat in het stadion.

“Er klinkt geen vuurwerk in De Grolsch Veste, wel gezang van het grootste koor van Oost-Nederland”, schrijft hij op de website van Voetbal International. “De stijf uitverkochte tribunes tintelen van verwachting. Enschede is één van de weinige Eredivisie-steden waar ze Feyenoord nog liever verslaan dan Ajax. Vak-P rolt het strijdplan uit: ‘Griep ze bie de strot!’ Dezelfde woorden gebruikt Oosting in zijn wedstrijdbespreking, zo zal hij na afloop zeggen. Hij wil Feyenoord in de beginfase overrompelen. En dat gebeurt.”

Jakobs ziet FC Twente vroeg op voorsprong komen en na rust wordt het zelfs 2-0. “De wedstrijd blijft boeien, de supporters loeien”, schrijft hij. “Feyenoord komt nog terug tot 2-1, voor de Twentse aanhang het sein om nog eenmaal een storm te ontketenen. Het slotoffensief van Arne Slot loopt op niets uit. ‘Welkom in de hel van Enschede’, galmt euforisch door De Grolsch Veste. Zie ze feestvieren, de spelers en trainers van FC Twente. Met elkaar, met de supporters. Samen voor elkaar gekregen wat Lazio niet lukte. Ook op de ranglijst is Twente over Feyenoord heen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *