FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Advies voor Feyenoord: ‘Niet proberen te laten zien hoe goed je bent’

Feyenoord gaat vanavond in de Champions League op bezoek bij het Italiaanse Lazio Roma. Clubicoon Willem van Hanegem vindt dat de Rotterdammers zo dicht mogelijk bij zichzelf moeten blijven. Hij hoopt tevens dat Gernot Trauner weer snel inzetbaar is.

Hij schrijft in zijn column voor het Algemeen Dagblad over het belangrijke Champions League-duel van de Rotterdammers. ‘Wat heel belangrijk is, is dat je blijft spelen zoals je altijd speelt. Als speler moet je niet denken: dit is de Champions League, het hoogste niveau dat er is, en dat je het dan wil gaan laten zien aan iedereen’, aldus de oud-speler. ‘Dan zie je spelers die drie dagen eerder nog normaal speelden, die dan ineens gekke dingen gaan doen.’

Quinten Timber maakt een steeds verdere ontwikkeling door, is Van Hanegem van mening. ‘Die heeft door dat er een kans is om een steeds hoger niveau aan te tikken, als speler en als club. Daar speelt hij naar. In het begin speelde hij om leuke dingetjes te doen, maar nu zie je dat hij meteen het gevecht aangaat. Dat is mooi om te zien.’

Het is tegen de lijn der verwachting dat Gernot Trauner direct aan de aftrap begint tegen Lazio. De Oostenrijker is net hersteld van een blessure en Van Hanegem hoopt de verdediger snel op het veld terug te zien. ‘In sommige situaties zie je dat. In het bewaren van de rust en in de opbouw bijvoorbeeld. Maar ook weten waar je moet staan, of waar je moet zijn. Hij laat het elftal beter spelen.’

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *