FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Justin Bijlow keert niet zomaar terug in het doel van Oranje’

Justin Bijlow is inmiddels weer fit maar het is niet zeker of hij als eerste keeper zal terugkeren in het Nederlands elftal. Dit liet bondscoach Ronald Koeman maandag weten in het programma ‘Rondo’.

“Dat weet ik nog niet. Niet zomaar”, aldus Koeman. “In het begin was Jasper Cillessen de keeper. Later Bijlow, maar hij raakte geblesseerd. Toen kwam Flekken en daarna nog Bart Verbruggen. Ik ben er nog niet overuit wie er gaat keepen.”

Koeman zal deze week zijn keuze maken als de beschikbare keepers in actie zijn gekomen bij hun clubs. “Justin speelt tegen Lazio en AZ, Flekken tegen Manchester United. Verbruggen speelt donderdag tegen Ajax en ook Nick Olij zit bij de voorselectie”, zo gaf hij aan. “Ik spreek er natuurlijk ook over met keeperstrainer Patrick Lodewijks, maar ik maak de keuze.”

De blessuregevoeligheid van Bijlow kan ook een rol spelen in de keuze. “Bij een Nederlands elftal, waar je de spelers niet iedere dag hebt, heb je het liefst een eerste keeper. Natuurlijk zal ook hij moeten presteren, maar je wil naar een vaste situatie”, zei hij daarover. “Dat was ook ons idee, maar door allerlei blessures is dat nooit gebeurd. Als wij een keuze maken en dat gaat goed, is er weinig reden om dat nog te veranderen.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *