FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord zet in op tientallen verbeteringen’

Feyenoord is voornemens om tientallen verbeteringen te gaan aanbrengen in stadion ‘De Kuip’. In een gesprek met het NRC licht financieel directeur Piet Smorrenberg de plannen voor de toekomst toe.

Onlangs werd de keuze gemaakt de plannen voor nieuwbouw in de ijskast te zetten en te blijven in De Kuip. Smorenburg reageert hierop. “Op korte termijn willen we de urgente problemen aanpakken. En we zijn bezig met een bredere inventarisatie: ik verwacht een lijst met tientallen mogelijke verbeteringen. De perstribune bijvoorbeeld, die is verouderd. En de verhouding tussen zakelijke gasten en supporters is bij ons in vergelijking met andere stadions uit het lood. Wij kunnen hier vierhonderd, vijfhonderd diners plaatsen, terwijl sc Heerenveen er in een kleiner stadion al meer dan duizend heeft. Daar loop je tegen de grenzen aan”, vertelt de ambitieuze Smorenburg.

Hoe dit betaalt gaat worden, dat is nog even de vraag. “Er is een nieuwe stadiondirecteur gekomen (Lilian de Leeuw, red.). We zitten in dezelfde gang en werken goed samen. Maar uiteindelijk loop je er wel tegenaan: is het iets wat de eigenaar zou moeten doen, of iets wat wij als huurder kunnen doen? Daar kijken we nog naar.”

Het liefst wil Feyenoord de touwtjes in eigen handen krijgen, maar dat ligt op zowel juridisch als fiscaal vlak nog moeilijk. “We zijn nu aan het onderzoeken hoe dat zou kunnen. Als wij er geld in steken, willen we ook meer kunnen bepalen wat er gebeurt. Maar er moet eerst een plan komen”, besluit Smorenburg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *