FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord-flitser: ‘Champions League-voetbal eist zijn tol’

Luka Ivanušec kwam in het Champions League-duel tegen Lazio Roma voor Feyenoord als invaller het veld in. Hij verving de leeggestreden Igor Paixao voor het laatste deel van de wedstrijd.

Over Champions League voetbal vertelt de Kroaat uitgebreid tegenover Voetbal International. “Champions League-voetbal eist zijn tol. Het is moeilijk uit te leggen, je weet dat je top moet zijn als speler en als team en dat is dus waarvoor je traint, waarover je praat, waarop je jezelf focust. Als het dan lukt en je wint, valt er wat van spelers af, ontlading. Je bent dagenlang bezig met zo’n wedstrijd – met de tegenstander Lazio – dat FC Twente pas laat een item werd. Onbewust waren we misschien wel een beetje té tevreden over wat we hadden laten zien op woensdag. Onbewust is er misschien tóch wat gemakzucht in geslopen bij ons. Met fitheid had het niks te maken, we zijn getraind om iedere drie dagen te kunnen spelen. Het gaat erom dat je dat kan op het hoogste niveau.”

Toch denkt de international van Kroatisch international dat hij van waarde kan zijn in Europees verband. “Daarvoor ben ik hier, om dat te kunnen. Voordat ik naar Feyenoord wilde, heb ik mijn huiswerk gedaan. Ik heb onder anderen gesproken met de inspanningsfysiologen en de analisten van het nationale team. Zij kwamen met feiten. Ik wist ook niet dat de Eredivisie na de Premier League geldt als de competitie met de hoogste intensiteit in de wereld. Zij onderbouwden dat met data. Dit zorgde ervoor dat ik wist wat ik kon verwachten en het maakte de keuze ook makkelijker”, besluit Ivanušec.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *