FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord troeft andere drie clubs Europees af’

Er zijn dit seizoen vier Nederlandse clubs actief in de Europese competities. Het Algemeen Dagblad vergeleek de inkomsten van de clubs en daaruit kwam naar voren dat het Feyenoord financieel het meest voor de wind gaat.

Tot op heden heeft Feyenoord een totaal van 21,24 miljoen aan prijzengeld verdiend in de Champions League van dit seizoen. Dit overzicht is samengesteld op basis van het verdiende prijzengeld van Nederlandse clubs, waarbij de opbrengsten uit ticketverkoop en de coëfficiëntenpot niet zijn meegerekend.

De deelnemende clubs in de Champions League ontvangen een startpremie van 15,64 miljoen. Feyenoord heeft daarnaast ook twee keer 2,8 miljoen ontvangen voor de overwinningen in de groepsfase, en dit bedrag kan nog verder oplopen mocht Feyenoord bij Celtic winnen en in eigen huis punten pakken tegen Atletico Madrid.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *