FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord-uitblinker niet klaar voor de Europese top’

Journalist Maarten Wijffels vindt dat Santiago Gimenez nog niet klaar is voor een stap naar een Europese topclub. De Mexicaanse bondscoach Jaime Lozano pakte onlangs uit met een opvallende uitspraak over de Feyenoord-spits. Hij acht hem namelijk rijp voor een sterkere competitie dan de Eredivisie.

“Ik vond het een opvallende uitspraak”, zegt Wijffels in de voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad. “Dat krijgt, denk ik, toch een dynamiek in de komende maanden. Ik weet niet beter, omdat ik dat PSV ook hoorde over Lozano. Dat ze in Mexico en de Nederlandse topclubs echt hoog aanslaan. De status van de competitie staat in Mexico goed aangeschreven.”

Wijffels heeft echter zijn twijfels over Giménez al wel klaar is voor een stap naar de Europese top. “Wij krijgen hier de vertaling binnen, het kan zijn dat die het net iets anders heeft gezegd. Maar de boodschap die wij krijgen is echt dat het tijd wordt voor de volgende stap. Daar kun je natuurlijk van mening verschillen. Als je Gimenez ziet spelen de laatste weken, denk ik: blijf nog maar even bij Feyenoord, want je plafond is in Nederland nog niet bereikt.”

De voetbaljournalist noemt de uitspraken van Lozano dan ook niet heel handig. “Dat mag hij natuurlijk doen, maar het krijgt een eigen dynamiek straks. Trekt zo’n jongen daar iets van aan? Wat doet zijn familie? Zijn vader vindt het juist fantastisch dat hij bij Feyenoord speelt.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *