FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord wilde Pepi en Lang, financieel niet daadkrachtig genoeg’

Feyenoord was deze zomer ook in de markt voor Noa Lang en Ricardo Pepi. Alleen bleken de Rotterdammers uiteindelijk financieel niet daadkrachtig genoeg. Dit concludeert Voetbal International in een analyse.

Het weekblad maakt de vergelijking met PSV, dat eerder Luuk de Jong voor een bescheiden transfersom wist terug te halen en deze zomer Hirving Lozano en Noa Lang aantrok voor in totaal zo’n 27 miljoen euro. Voor reservespits Ricardo Pepi werd elf miljoen betaald. De duurste aankoop van Feyenoord was Ayase Ueda met negen miljoen en in totaal gaf de landskampioen 36,5 miljoen uit, net iets meer dan er binnenkwam.

Arne Slot weet dat hij spelers moet ontwikkelen. “Ik vind dat geen schande, zo is het beleid van Feyenoord ook. We moeten ons eigen budget creëren door ervoor te zorgen dat spelers beter worden en ze te verkopen met winst”, zei de trainer na het Champions League-duel met SS Lazio in Stadio Olimpico. VI schrijft dat Feyenoord het beste voetbal van Nederland speelt, maar wel al zeven punten achterstaat op PSV. Ook gingen de wedstrijden tegen Atlético en Lazio verloren, hoewel de Rotterdammers zeker niet minder waren.

Slot zou maar al te goed weten dat de club ‘verschilmakers’ nodig heeft om het laatste stapje te zetten. ‘Tegelijk beseft hij dat dit heel lastig blijft, budgettair gezien. Feyenoord was ook in de markt voor Lang en Pepi en had ook twaalf miljoen kunnen betalen, maar dan was de club in de problemen gekomen met het salaris. De inkomsten uit transfers zorgen voor eigen vermogen, maar het salarisbudget groeit nauwelijks mee. En dat terwijl de club juist op het punt is gekomen dat het nu wel nodig is, wil Feyenoord écht de volgende stap kunnen zetten’, luidt de analyse.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *