FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoorder heeft alles om naast Frenkie de Jong te komen’

Voormalig voetballer en huidig analist Rafael van der Vaart vindt dat Quenten Timber alle kwaliteiten bezit om naast Frenkie de Jong in het Nederlands elftal te spelen. Wel ziet hij op die positie de nodige concurrentie voor hem.

“Het Nederlands elftal heeft op het middenveld in deze kwalificatie met steeds meer kandidaten te maken voor slechts drie posities op het middenveld”, begint Van der Vaart in De Telegraaf. “Daarom is het ook voor de bondscoach, Ronald Koeman, een heel moeilijke keuze.”

“Calvin Stengs speelt bij Feyenoord regelmatig op 10, maar is bij Oranje misschien meer aanvaller”, vervolgt de oud-international. “En dan solliciteren Quinten Timber en Ryan Gravenberch ook nog naar een plaats bij de Oranje-selectie, al heeft Koeman hen nu nog niet geselecteerd.”

Frenkie de Jong moet altijd spelen volgens Van der Vaart. “Als ik heel eerlijk ben, zeg ik dat Quinten Timber echt alles heeft om naast Frenkie te komen. Maar op die positie staat Reijnders al en die heeft het tegen Frankrijk werkelijk fantastisch gedaan. Die zal daar ook blijven staan.”

“Reijnders en Timber zijn een beetje dezelfde types. Dat geldt ook een beetje voor Gravenberch. Alledrie hebben ze een grote dynamiek, Timber en Reijnders kunnen allebei goed terugschakelen en hebben veel inhoud. Tegelijkertijd hebben ze allebei het vermogen om veel ‘weg’ te zijn, want ze hebben veel longinhoud. Ze zijn dus een beetje concurrenten van elkaar. Timber heeft misschien wat meer power, waar Reijnders en Gravenberch in de combinatie wat sterker lijken”, besluit Van der Vaart.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *