KASSA!!! Gigantische omzet en enorme winst voor Feyenoord

Feyenoord kan terugkijken op een fantastisch financieel jaar. Vanwege de deelname aan de Champions League wisten de Rotterdammers maar liefst 99,4 miljoen euro binnen te halen. Een absoluut record.

Bovendien is er 11,6 miljoen euro winst gemaakt. Feyenoord ziet het eigen vermogen groeien van 24 naar 31,6 miljoen euro en is daarmee financieel kerngezond te noemen. Algemeen directeur Jan de Jong: “Dit zijn heel mooie cijfers die tevens aantonen dat het spelen van Champions League-voetbal is als het drukken van je eigen, winnende staatslot. Dan heb je gegarandeerd financieel de hoofdprijs. We tikken bijna de 100 miljoen euro aan.”

Inkomsten uit Europees voetbal zijn altijd een plus voor Feyenoord, dat Europese inkomsten niet meeneemt in de begroting. “Ook het spelen van Europa League-voetbal is financieel zeer aantrekkelijk. Kortom, Europees spelen is gezien de status van Feyenoord eigenlijk onmisbaar en zeer belangrijk om door te blijven groeien. Feyenoord kiest er echter wel zeer bewust voor elk jaar te begroten zonder Europees voetbal, met als resultaat dat als je je onverhoopt een keer niet plaatst, je niet direct in de financiële problemen komt.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *