FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord grijpt in, het roer omgooien’

Feyenoord gaat het over een andere boeg gooien. Volgens de Telegraaf wordt Stanley Brard namelijk naar Varkenoord gehaald om daar de boel te gaan runnen omtrend de jeugdopleiding van de club.

De krant onthult: “Bij Feyenoord is de weg vrij voor een terugkeer van Stanley Brard als hoofd opleidingen. De Rotterdammers hebben met onmiddellijke ingang een punt gezet achter de samenwerking met Richard Grootscholten, die slechts 2,5 jaar op Varkenoord werkzaam is geweest. Daarmee maakt de club duidelijk dat voor het doorbreken van toptalenten alles moet wijken. Meer dan ooit is Feyenoord afhankelijk van de eigen opleiding. Juist nu de club op het punt staat miljoenen te investeren in een nieuw stadion – de beslissing moet de komende weken vallen – zal de doorstroming van talent voorrang moeten krijgen.”

Men gaat verder: “De directie van Feyenoord rept over een verschil van inzicht over het te voeren beleid en heeft om die reden gebroken met Grootscholten, onder wiens leiding een groot aantal specialisten (mental coaches, fysieke trainers en externe bureau’s) buiten het veld is toegevoegd. De kracht van Feyenoords opleiding lag eerder bij praktijktrainers. De opleiding van Feyenoord floreerde jarenlang onder Brard en trainers als Jean-Paul van Gastel, Cor Adriaanse en Gaston Taument. Bij het laatste WK waar Oranje aan meedeed (Brazilië 2014) hadden elf van de twintig veldspeler in de selectie een Feyenoord-achtergrond. In het huidige Nederlands elftal zijn dat er nog drie: Tonny Vilhena, Georginio Wijnaldum en Stefan de Vrij. Twee van de drie zijn wisselspelers.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *