Jaap Stam kiest komend seizoen voor opvallende Feyenoord-basisopstelling

Het ziet ernaar uit dat de nieuwe trainer van Feyenoord Jaap Stam het Eredivisie-seizoen gaat beginnen met een aanvallend middenveld. Gisteren speelde ze een oefenwedstrijd tegen het Duitse Darmstadt en daar gaf de oefenmeester een tipje van de sluier weg.

Hij koos voor Yassin Ayoub, Steven Berghuis en aanwinst Liam Kelly en vertelt in De Telegraaf: “Ik heb altijd een middenveld met veel voetbal geprefereerd. Dat heb ik in Engeland en bij Zwolle ook gedaan. Ik ben dan wel verdediger geweest, maar ik wil graag voetballen, spelen vanuit positiespel en op de juiste momenten vooruit spelen.”

Berghuis stond dus op nummer tien en niet op rechtsvoor: “Dat had ik al in mijn hoofd toen ik kwam. Dan is het de vraag hoe zich dat gaat vormen. Het is een kwestie van proberen. Je wil creativiteit op je middenveld hebben. Iemand die het verschil kan maken, het overzicht heeft, een mannetje kan passeren, maar ook de steekpass en scorend vermogen heeft.”

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!