FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft te kampen met twee gigantische zwakke plekken’

Morgen speelt Feyenoord haar eerste wedstrijd van het seizoen. Tegenstander is stadsgenoot Sparta. De Rotterdammers hebben wel te kampen met problemen. Het team van oefenmeester Jaap Stam heeft namelijk twee enorme zwakke plekken: het hart van de verdediging en de punt van de aanval.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “In zekere zin staat Stam er alleen voor. Sjaak Troost vervult de rol van tijdelijke technisch directeur met gepaste tegenzin, waardoor ook het halen van versterkingen voor rekening komt van de nieuwe trainer. Of beter: van diens netwerk. En dat netwerk, goed bekend in Zuid-Amerika, speurde de afgelopen week naar een gelouterde extra kracht voor de voor- en achterhoede. Zo’n Argentijnse ‘slager’ is echter nog altijd niet geland op Rotterdam Airport. Vandaar dat Stam het tegen Sparta – en vermoedelijk ook donderdag tegen Dinamo Tblisi, in de derde voorronde van de Europa League – nog gewoon moet doen met Jan-Arie van der Heijden in de defensie en Dylan Vente in de punt van de aanval.”

De krant vervolgt: “Hoe verdienstelijk Van der Heijden ook inviel tegen Southampton (1-3 nederlaag) en hoe hard Vente ook knokte, hun optredens zeggen veel over de hernieuwde status van Feyenoord. Werd de landskampioen van 2017 in voorgaande jaren nog als uitdager van Ajax en PSV beschouwd, nu geldt de ploeg van Stam niet eens meer als outsider voor de titel.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *