Fred Rutten: ‘Start Jaap Stam bij Feyenoord doet me denken aan mijn periode’

In 2014 begon Fred Rutten aan zijn klus als trainer bij Feyenoord. Ook toen was de start erg moeizaam. “We wonnen met heel veel geluk van ADO, maar we speelden thuis gelijk tegen Heerenveen en we verloren in de Kuip van Utrecht. Ik zie ook wel overeenkomsten met mijn start in de Kuip en die van Jaap Stam nu.”

Rutten ziet ook direct een verschil. “Ik denk dat hij het met spelers van minder niveau moet doen dan ik destijds”, zo geeft hij aan. “Ik had met Joris Mathijsen en Khalid Boulahrouz toch gewoon spelers die zelfs in Oranje belangrijk waren geweest. Luke Wilkshire had een WK gespeeld met Australië. Maar ook toen moesten we op fysiek vlak vaak op de rem trappen waar we gas wilden geven. Van een afstand bekeken, lijkt het bij Stam ook op zo’n situatie. Spelers die lang niet hebben gespeeld, hebben gewoon maatwerk nodig op het trainingsveld.”

Binnen Feyenoord is de roep om eigen jeugdspelers te gebruiken groot. Specifiek oordelen over de situatie bij Feyenoord kan Rutten niet. “Maar in zijn algemeenheid weet ik dat jeugdtrainers vaak roepen dat hun talenten zo in het eerste elftal meekunnen”, zegt hij daarover. “Maar een trainer moet meteen presteren, dat gaat niet altijd hand in hand met het geven van veel speeltijd aan jeugd. De jeugd moet stap voor stap worden ingepast en alleen als ze het vereiste niveau hebben.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!