FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Marco van Basten én Feyenoord maakten enorme blunder met Hakim Ziyech’

Het had weinig gescheeld of Hakim Ziyech had enkele jaren geleden niet voor Ajax maar voor de concurrent Feyenoord gespeeld. Dat dit uiteindelijk niét gebeurde, is volledig aan Feyenoord zelf te wijten. Net als dat het de KNVB zijn eigen schuld is dat Ziyech niet voor Oranje speelt tegenwoordig. Dat vertelt zijn broer Hachim in het NRC Handelsblad.

“Zeker is dat de KNVB niet haar best heeft gedaan. Als je iemand graag wil, dan laat je dat blijken, met overtuiging. Die ontbrak. Waarom denk je dat Hakim voor Twente koos in plaats van Feyenoord? Omdat Twente een overtuigender verhaal had dan Feyenoord. Twente gelóófde in hem.”

Hachim Ziyech merkt verder dat spelers met een Marokkaanse achtergrond steevast ‘anders behandeld worden’ in Nederland. “De bond zal het nooit erkennen, maar kijk naar Otman Bakkal. Die koos voor Nederland in plaats van Marokko, maar speelde maar één wedstrijd in het shirt van Oranje.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *