‘Feyenoord heeft nieuw wapen om talenten te overtuigen’

Feyenoord verloor in het verleden een groot aantal jeugdtalenten uit clubs in het buitenland. Denk aan Joshua Zirkzee die voor Bayern Munchen speelt en Tahith Chong voor Manchester United. Nu denken de Rotterdammers een nieuw wapen in handen te hebben.

Het nieuwe complex Feyenoord Academy moet daar echter iets aan veranderen. Raymond van Meenen, manager wat betreft het project, vertelt aan het Algemeen Dagblad: “Tot voor kort hadden we alleen ‘het goede verhaal’ waarmee we ons konden onderscheiden, nu hebben we ook een complex dat dit verhaal ondersteunt. Daarmee hopen we dat jongens voor ons kiezen als ze ook naar een andere topclub kunnen. En dat ze blijven wanneer een buitenlandse club zich voor hen meldt. Behalve als voetballer, ontwikkelen ze zich hier immers ook als mens dankzij onze samenwerking met scholen. Al hebben we niet de illusie dat we ze kunnen houden als ze naar pakweg Manchester City kunnen. Zo’n club biedt, naast prachtige faciliteiten, immers ook geld.”

Stanley Brard, hoofd opleidingen, beaamt dat: “Inhoudelijk gaan we niet opeens heel andere dingen doen. We hoeven het wiel niet opnieuw uit te vinden.” Het zou ook positief zijn als Feyenoord een Jong-team krijgt in de Keuken Kampioen Divisie: “Maar we hebben natuurlijk te maken met de afspraken die hier in het verleden zijn gemaakt. Hoe meer weerstand spelers krijgen, des te beter dat voor ze is.”Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!