‘Jaap Stam voert aanpassing door in Feyenoord-basis’

Feyenoord speelt vanavond haar eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League uit tegen Rangers FC. De wedstrijd zal vooral in het teken staan van het overlijden van Fernando Ricksen. Hij verloor naar jaren de strijd tegen de ziek ALS. Hij speelde jaren voor de club uit Schotland.

Trainer Jaap Stam van de Rotterdammers wordt door het Algemeen Dagblad geciteerd: “We stapten uit het vliegtuig en dan hoor je direct het trieste nieuws. Ja, dat komt aan. Het was altijd leuk als Fernando bij Oranje zat. Een ‘mannetje’, maar wel op de leuke manier. Vol humor, maar ook gedreven. Als rechtsback stond hij vaak naast me. Hij was soms wat onzeker, vooral omdat hij het goed wilde doen. Hier bij Rangers was hij ongekend populair. Dat is het mooie aan voetballen in Groot-Brittannië: als je het ergens goed hebt gedaan, ben je voor eeuwig onderdeel van de familie.”

Ook zijn tegenhanger Steven Gerrard van Rangers wil wel wat zeggen over Ricksen: “We gaan er alles aan doen om de wedstrijd te winnen en deze op te dragen aan Fernando. Dat is het minste wat we kunnen doen. Hij was een fantastische speler met een indrukwekkende erelijst. Dit is heel verdrietig, voor zijn naasten, maar ook voor iedereen die zich bij Rangers betrokken voelt.”

Stam gaat volgens het bovengenoemde medium voor zijn gebruikelijke opstelling kiezen. Steven Berghuis keert terug in de basis, hij is hersteld van een blessure. Luis Sinisterra verving hem tegen ADO Den Haag, maar zit vanavond op de bank.

Verwachte opstelling Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Botteghin, Ié, Haps; Tapia, Fer, Kökcü; Berghuis, Narsingh, Larsson.

 

 Formule1 Volg FEYENOORDREPORT op INSTAGRAM! En maak kans op een officieel WEDSTRIJDSHIRT!! Formule1

Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE EN WIN EEN F’NOORD-SHIRT!