FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Harde kritiek op Jaap Stam: “Voorbeeld van een paard dat geen ruiter is”

Jaap Stam heeft het moeilijk bij Feyenoord. En dat verbaast analist Henk Spaan allerminst. In de krant Het Parool schrijft hij over de oefenmeester van de Rotterdammers.

“Voor een laatbloeier won Jaap Stam veel in een loopbaan die hem bij de grootste clubs bracht. Hij werd vier keer kampioen, won vier bekers en een Cham­pions League. Twee keer werd hij verkozen tot ‘best defender’ door de UEFA. Hij is het vleesgeworden voorbeeld van een paard dat geen ruiter is.”

Dat begon al met het te makkelijk krijgen van een diploma. “Zijn opleiding tot trainer bij de KNVB brak hij af, omdat hij klassikaal onderwijs ‘niet prettig’ vond. De bond schonk hem een ‘individueel traject’ waaronder een driedaagse stage in Southampton bij Ronald Koeman. Dat was het. Jaap kreeg een diploma.”

”Hoewel in Stam valt te prijzen dat hij de talenten Kökcü, Bannis, Burger en Azarkan speeltijd geeft, zit het probleem in de samenhang van het elftal. Die ontbreekt zichtbaar, ook voor iemand die niet hoog heeft gevoetbald. Dat Stam dat wel heeft gedaan, is op trainersniveau totaal irrelevant. Het schort hem aan pedagogische kwaliteiten, iets wat je kunt leren tijdens een opleiding, in een klas.”, stelt Spaan tot slot.

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *