FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Nederland slaat heerlijke slag op de UEFA-ranglijst

Het Nederlandse voetbal zit weer een opgaande spiraal. Ajax, PSV en Feyenoord wisten midweeks hun wedstrijden te winnen en AZ speelde gelijk tegen Manchester United.

Voetbal International trekt een mooie conclusie: “Nederland veroverde eerder de negende plaats op de coëfficiëntenranglijst ten koste van Oekraïne. Dat zag Shakhtar Donetsk dinsdag weliswaar winnen van Atalanta Bergamo (1-2), maar Oleksandrija verspeelde donderdag thuis punten tegen AA Gent (1-1). Ook Dinamo Kiev speelde gelijk (0-0 tegen Lugano), waardoor Oekraïne deze week in totaal 0,8 punt verdiende. Nederland pakte er 1,4.”

Daar voegt het medium aan toe: “Nummer acht België heeft een flinke voorsprong op Nederland, maar die wordt wel kleiner. De vier Belgische clubs in Europa wonnen deze week niet. Club Brugge speelde in de Champions League knap gelijk bij Real Madrid (2-2), terwijl RC Genk tegen Napoli doelpuntloos gelijkspeelde. Donderdag pakte ook Gent een punt, maar was Standard Luik kansloos bij Arsenal (4-0).”

België staat momenteel op 35.300 punten. Nederland heeft er nu 32.750.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *