FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Portugese kranten gaan los over Feyenoord: ‘Ongeloofelijk!’

Feyenoord pakte gisteren uit met een 2-0 overwinning in de Europa League tegen FC Porto. De kranten in Portugal vinden het ongelofelijk hoeveel kansen de Portugezen gisteren wisten te missen.

Het dagblad Record schrijft bijvoorbeeld: “De spelers van Porto zullen wel eventjes nodig hebben om deze verliespartij te verteren… Ze hadden ontzettend veel ongeluk in De Kuip, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon ineffectiviteit noemen wat het team parten speelde.”

Publico Desporto vult aan: “Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Porto, dat de gehele eerste helft verreweg de bovenliggende partij was. Er waren genoeg kansen om de eerste plek in groep G van de Europa League te claimen, maar de spelers lieten die allemaal liggen. In plaats daarvan staan de Dragões opeens laatste, met evenveel punten als hun groepsgenoten maar een minder goed doelsaldo.”

De sportkrant gaat wat dieper in op de wedstrijd: “Shoya Nakajima en Pepe hadden in de eerste helft toe moeten slaan, maar lieten dat na. In de tweede helft kreeg Porto vervolgens te maken met een nachtmerrie: Feyenoord had eigenlijk nog geen kans gehad, maar Jens Toornstra tekende gelijk voor de 1-0. Daarna waren er ook nog goede mogelijkheden voor de mannen van Conceição, de lat werd bijvoorbeeld geraakt, maar het ging wel wat meer gelijk op. Rick Karsdorp liet het doek echter vallen…” Het medium uit kritiek op Porto: “Feyenoord speelde buitensporig hard en het was helemaal niet nodig om hierin mee te gaan, maar de spelers lieten zich hiertoe verleiden.”

A Bola voert de 31-jarige doelman Agustín Marchesín op, die vindt: “Wat is dit een oneerlijke nederlaag. Feyenoord wist dat wij graag het spel maken en maakte daar dankbaar gebruik van. Het resultaat maakt me overstuur, want we weten dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Ja, er waren een paar momentjes dat er minder concentratie was en die hebben ons opgebroken.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *