FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Feyenoord onthult jaarcijfers: miljoenen euro verlies

Feyenoord heeft het boekjaar 2018/2019 afgesloten met een positief bedrijfsresultaat van een half miljoen euro. Dit meldt de club via haar digitale huis.

“Doordat het resultaat op transfers – zoals al was voorzien en benoemd in het jaarverslag 2017-2018 – negatief uitpakte, is het totaal resultaat over het genoemde boekjaar € 5,9 miljoen negatief”, aldus Feyenoord. “Het negatieve transferresultaat kwam tot stand door afschrijvingen op de spelersgroep en relatief beperkte opbrengsten uit transfers. De hoge afschrijvingslasten zijn mede het gevolg van gedane investeringen in de spelersgroep in het seizoen 2017-2018.”

“Het behaalde positieve bedrijfsresultaat stemt tot tevredenheid, onder meer omdat dit werd gerealiseerd met investeringen in 1908, dat gedurende dit boekjaar in gebruik werd genomen als nieuwe trainingsaccommodatie van de eerste selectie”, zo klinkt het. “Feyenoord is, zo blijkt uit de jaarcijfers, een financieel gezonde club met een eigen vermogen van ruim 25 miljoen euro. De club gaat ervan uit ook volgend jaar weer een positief bedrijfsresultaat te behalen, mede door het bereiken van de groepsfase van de UEFA Europa League.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *