FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Willem van Hanegem veegt de vloer aan met Dirk Kuyt

Clubicoon van Feyenoord Willem van Hanegem is kritisch op Dirk Kuyt. Kuyt is trainer van de onder 19 bij de Rotterdammers maar Van Hanegem vraagt zich af of hij er wel voor de volle 100% bij is.

In zijn column in het Algemeen Dagblad schrijft De Kromme: “Ik hoop trouwens niet dat Dirk Kuyt nog ergens een voormalig ploeggenoot heeft kunnen ontwaren bij Young Boys, de tegenstander van Feyenoord donderdag. Want dan zit hij ook daar in Bern weer pontificaal op de tribune en schrapt hij doodleuk de trainingen van Feyenoord Onder-19.”

Hij vervolgt: “Bij Rangers-uit moest en zou hij naar Steven Gerrard gaan. Bij FC Porto-thuis schrapte hij een training van zijn elftal. In de interlandperiode oefende het team niet, want Dirk moest met oud-ploeggenoten voetballen in Liverpool en Hamburg. Prima hoor, maar als je trainer bent van een elftal dat op korte termijn de hoofdmacht van Feyenoord moet aanvullen of zelfs versterken, moet je dáár mee bezig zijn. En ze verliezen zo vaak, dat er voldoende werk te doen is.”

Van Hanegem sluit af: “De jeugdopleiding van Feyenoord is door de clubleiding zelf bestempeld als meer dan belangrijk. Terecht, want zo slecht als het nu gaat, doet pijn. Ook tegen Heracles was het los zand. Supporters van Feyenoord zien in Kuyt dé oplossing. Stam er straks uit en Dirk als de messias. Maar helaas, naast de kritiek op het eerste elftal die duidelijk is, hoor ik ook steeds meer gemor over de jeugdopleiding, inclusief Kuyt. Vanuit verschillende hoeken. Dat maakt deze sportieve crisis misschien nog wel pijnlijker dan hij nu al is.”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *