FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Jaap Stam is zich rot geschrokken bij Feyenoord’

Jaap Stam had wel wat meer verwacht in zijn beginperiode bij Feyenoord. De Rotterdammers halen het gewenste niveau niet en volgens het AD zou de oefenmeester zich rot zijn geschrokken.

De krant concludeert op dinsdagmorgen: “Zou het terecht zijn als Stam iets meer begrip kreeg voor de slechte start van Feyenoord? Of is de ploeg daar al te diep voor gezonken? Stam zag Feyenoord, dat vorig seizoen al zwak presteerde, afscheid nemen van Van Persie, Vilhena, St. Juste en Clasie. Hij startte met jongens die lang niet hadden gespeeld (Fer, Narsingh, Karsdorp, Haps, Ié, Kelly, Sinisterra), spelers die na de zomer nog moesten terugkomen van blessures of er meteen tegenaan liepen (Larsson, Van Beek) en zag ook nog eens sterkhouders als Jörgensen en Jens Toornstra al snel langdurig wegvallen.”

Men gaat verder: “Aan de andere kant, er is wel een grens aan wat acceptabel is. Dit Feyenoord kan best van Sparta, Emmen, Fortuna Sittard en Heracles winnen. Zoals het ook opeens van FC Porto kon winnen. Dat vindt Stam ook. Hij dacht ook veel sneller stappen te kunnen maken, maar hij moest wekenlang vooral kijken wie het vol kon houden. Het was vooral oplappen in plaats van doorpakken. Stam kon niet veranderen om het spel te verbeteren. Hij moest wisselen omdat zijn spelers omvielen. De patronen ontbreken, de opbouw is traag, druk zetten verloopt chaotisch en nooit met één gedachte, de onderlinge afstanden zijn niet te belopen…”

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *