FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Steven Berghuis wil niets weten van PSV: “Die hebben toch ook verloren?”

Feyenoord gaat een loodzware week tegemoet. Midweeks spelen ze in de Europa League tegen Young Boys en zondag staat de klassieker tegen Ajax op het programma. Sterkhouder Steven Berghuis vraagt zich af of dit een nadeel is voor de Rotterdammers.

“We kunnen nu vanuit de rol van underdog spelen”, vertelt Berghuis aan Voetbal International. “Misschien ligt ons dat momenteel wel beter. Verdedigen is altijd makkelijker dan het spel moeten dicteren en kansen creëren. Of ik er bang voor ben? Welnee. Als we die week met Young Boys en Ajax goed door komen, ziet de wereld er weer anders uit.”

Berghuis vervolgt: “Zo benader ik het ook. Het heeft weinig zin om naar de ranglijst te kijken, dat is ook moeilijk. Wat wij moeten doen, is het voetbal verbeteren, het aanvalsspel, het druk zetten, de onderlinge afstanden. De basis van voetbal. Laten we ons daar op focussen. Als we daarin slagen, gaan de overwinningen komen, daar ben ik heilig van overtuigd.”

De Feyenoord-aanvaller had dit seizoen ook voor PSV kunnen spelen. “Maar die hebben toch ook verloren? Ik zit nog steeds prima bij Feyenoord, al moeten we zorgen dat we snel beter gaan spelen en presteren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *