FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord heeft al beslissing genomen over toekomst Jaap Stam’

Feyenoord presteert dit seizoen zeer onder de maat. Een aantal supporters zien het daarom ook niet zitten in de nieuwe trainer Jaap Stam en zouden hem dan ook graag zien vertrekken. Alleen blijkt dit helemaal niet te kunnen.

De Telegraaf schrijft over de toekomst van de coach: “In de eerste plaats heeft Feyenoord niet het geld om het contract van Stam af te kopen als het elftal nog verder in de problemen komt en spelers nog minder zelfvertrouwen krijgen. Stam ligt tot de zomer van 2021 vast en een vertrek kost dan meer dan een miljoen euro.” Is het misschien een idee om een ervaren leermeester binnen te halen? “De tijdelijke toevoeging van een man als Dick Advocaat is geen optie, omdat de club juist voor Stam koos in plaats van de oud-bondscoach.”

De krant vervolgt: “Tegelijkertijd weet Feyenoord dat de opvolger van Giovanni van Bronckhorst vanwege bestuurlijke onrust in een extreem laat stadium zijn selectie kon inrichten. Als trainer kreeg Stam huurspelers, transfervrije voetballers of andere koopjes aangereikt. De middelen zijn dus beperkt gebleven ten opzichte van de concurrenten Ajax en PSV. Pas rond de deadline van de transferperiode was zijn groep compleet en dat is slechts acht weken terug met daarin ook nog twee interlandperiodes.”

“Stam moet de tijd krijgen om aan dit Feyenoord te werken”, zo luidt de conclusie. “Het zou wel helpen als de enige dure aankoop Marcos Senesi, ontdekt en gehaald door zijn eigen zaakwaarnemers met toestemming van Feyenoord, snel beter gaat presteren. De andere buitenlandse ontdekkingen, Liam Kelly van zijn oude club Reading en George Johnston van Liverpool, komen helemaal niet aan bod.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *