FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Feyenoord betaalt flink voor grote schoonmaak’

Er komt een grote schoonmaak bij Feyenoord. Jaap Stam vertrok al als trainer van de Rotterdammers en ook zijn assistenten Denny Landzaat, Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay zijn niet langer gewenst.

De Telegraaf schrijft vandaag: “De assistenten Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Denny Landzaat bespreken vandaag pas hun ontslag met hun zaakwaarnemers en Feyenoord. Het trio heeft gisteren formeel alleen een mededeling gehad dat zij onder de nieuwe coach Dick Advocaat vrijgesteld zijn van werk (dus geen functie meer hebben) en dat zij alle drie vandaag niet bij de eerste training worden verwacht. Van Gastel wordt begeleid door Rob Witschge en Guido Albers, Makaay heeft Rob Jansen als zaakwaarnemer en Landzaat zit bij het management van de SEG-groep. Voor alle drie is het ontslag hard aangekomen.”

De krant vervolgt: “Toch is het in andere landen gebruikelijk dat bij het ontslag van een hoofdtrainer ook de assistenten direct vertrekken. In Nederland is dat minder vaak het geval. Ingewikkeld wordt de afwikkeling van het ontslag niet. Assistent-trainers hebben net als de hoofdtrainer een contract voor een bepaalde tijd. Daarin is al bepaald welke financiële gevolgen een eventueel ontslag heeft. Feyenoord zal waarschijnlijk in alle gevallen de assistenten een aantal maanden salaris moeten uitkeren.”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *