FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

‘Dirk Kuyt gaat in 2020 tandem maken met Dick Advocaat’

Feyenoord wil dat Dirk Kuyt in 2020 de nieuwe trainer wordt van de club. Volgens journalist Valentijn Driessen zouden de Rotterdammers er goed aan doen om hem volgend jaar te laten meelopen als assistent van Dick Advocaat.

Door dat te doen verkleint Feyenoord de kans op falen van een onervaren coach, zo stelt Driessen. ‘Met de sportieve problemen, financiële onmogelijkheden, bestuurlijke wanorde en het heidense stadiondossier is het belangrijkste dat niemand in de club omkijken heeft naar het eerste elftal”, legt de voetbaljournalist in zijn column in De Telegraaf uit. ‘Vandaar is het beoogde traject van Dirk Kuyt naar het hoofdtrainerschap in 2020 ongewenst.’

‘Na het behalen van het diploma Coach Betaald Voetbal, opgedane praktijkervaring bij Feyenoord onder 19 en een functie binnen het technisch hart ben je nog niet klaar voor de job’, gaat Driessen verder. ‘Zie hoe het Van Bronckhorst, Mark van Bommel, Phillip Cocu, Marcel Keizer en uiteraard Jaap Stam is vergaan of vergaat bij respectievelijk Feyenoord, PSV en Ajax.’

‘Feyenoord en Kuyt moeten niet in die valkuil trappen. Kuyt-Advocaat zou kunnen, maar verdient niet de voorkeur. Beter is Advocaat-Kuyt, zodat de Hagenaar hem een jaar de fijne kneepjes kan bijbrengen alvorens Kuyt op eigen benen kan staan met de dan inmiddels 75-jarige Advocaat in de coulissen als klankbord. Een trainerscarrière is namelijk zo in de knop gebroken. Zeker bij Feyenoord.’

 

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *