FeyenoordReport

"Er is geen trouwere fan dan een Feyenoord fan"

Steven Berghuis onthult wat Advocaat veranderd heeft bij Feyenoord

Dick Advocaat is sinds enkele dagen de nieuwe trainer van Feyenoord. Hij nam het stokje over van Jaap Stam die er na 120 dagen mee op hield. Steven Berghuis vind het jammer dat Stam weg is. De aanvaller had in ieder geval niets aan te merken op de werkwijze van de inmiddels vertrokken coach.

Hij zegt namelijk: “Wij moeten leveren bij Feyenoord en dat is niet gebeurd. Dat neem ik mezelf kwalijk. Maar dit is een harde business. We moesten al snel weer over tot de orde van de dag. Ik had het mezelf wel allemaal anders voorgesteld. Ik geloofde in de manier waarop Stam wilde spelen en in zijn trainingen. Maar het kwam er gewoon niet uit. Sommige fouten die we hebben gemaakt, daar viel niet tegenop te coachen. Als de trainer de tijd had gekregen en zelf ook had genomen, had er wel uit kunnen komen wat hij wilde, denk ik.”

Dick Advocaat pakt het net wat anders aan in Rotterdam: “Deze trainer legt andere accenten. Op dit moment wil hij een goede organisatie neerzetten en van daaruit zullen we verder kijken.” Wat moet er volgens Berghuis gebeuren om het weer op de rit te krijgen? “We staan twaalfde en moeten veel meer eisen van elkaar. We zijn dit seizoen niet goed bezig, halen zo moeilijk overwinningen binnen. Als ik naar mezelf kijk: ik moet leveren. Doelpunten, assists, risico blijven nemen, creëren. Maar de hele club moet zich afvragen: waar willen we naartoe?”

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *